Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Πορτοφόλι με στάμπα πάζλ

   Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε το γνωστό μέηλ από την in my closet για τον καλοκαιρινό μαραθώνιο δημιουργικότητας . Τα πράγματα βέβαια, είναι λίγο διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι. Οι αποστολές θα φιλοξενηθούν σε διαφορετικά μπλογκ και κάθε μπλόγκερ θα αποφασίζει το θέμα της αποστολής . Οπότε Alley Craft, Iwanna be χαρά, Κουμπί coffee & crafts, Mindspinfabrica, Πρόβατο με Κασκόλ, Rountes Fountes και Serial Crafter Family θα μας κρατήσουν συντροφιά για 8 εβδομάδες. Πρώτη αποστολή από την Mindspinfabrica . Κάνε κάτι καλοκαιρινό, με στάμπα.
 
  Με το θέμα στάμπες, έχω καταπιαστεί ξανά στο παρελθόν. Μου αρέσουν πολύ ,είναι πάντα ένας ωραίος τρόπος να πειραματιστείτε χωρίς να σας απογοητεύσει το αποτέλεσμα . Για αυτήν την αποστολή αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου ύφασμα με στάμπες, και να ράψω ένα πορτοφόλι.

πορτοφόλι-με-στάμπα-πάζλ


  Ψάχνοντας τι θα χρησιμοποιήσω , βρήκα μέσα σε ένα κουτί με διάφορα υλικά, ένα παζλ λευκό. Προφανώς, το είχα αγοράσει για να το ζωγραφίσω, αλλά δεν το αξιοποίησα. Οπότε το θέμα βρέθηκε.

Υλικά:

  • 2 κομμάτια πάζλ
  • 1 φύλλο αφρώδες (foam)
  • Χρώμα για ύφασμα
  • 1 μικρό κομμάτι ξύλο
  • Κοπίδι
  • Ψαλίδι 
  • Πιστόλι σιλικόνης 

υλικά


  Σχεδίασα πάνω στο αφρώδες φύλλο, το πάζλ και το έκοψα, με το κοπίδι προσεχτικά. Αν σας φαίνεται δύσκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι. Έπειτα, κόλλησα τα κομμάτια, στο κομμάτι ξύλου με το πιστόλι σιλικόνης.

   Ετοίμασα το χρώμα, σε ένα πλαστικό πιάτο μιας χρήσης, και πριν κάνω την στάμπα στο ύφασμα, έκανα δοκιμαστικές στάμπες σε ένα χαρτί. Πρώτον, για να δω πως θα βγει και δεύτερον, για να αφαιρέσω την έξτρα ποσότητα χρώματος, πριν το μεταφέρω  στο ύφασμα.


στάμπες-δοκιμές


  Άφησα το ύφασμα,  να στεγνώσει (μια μέρα για να είμαι σίγουρη) και έπειτα το σιδέρωσα, για 5 λεπτά από την ανάποδη πλευρά. 


ύφασμα-στάμπα-πάζλ


  Έκοψα το πατρόν , κέντησα και λίγο κάποια σημεία του υφάσματος και έτοιμο το καινούργιο μου πορτοφόλι!

πορτοφόλι-στάμπα-πάζλ



πορτοφόλι-με-στάμπα


  Αν δοκιμάσετε τις στάμπες καλή επιτυχία! Τα λέμε πάλι στην 2η αποστολή.





6 σχόλια: