Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Γυάλινο πουά μπουκάλι-Εκπαιδευτικό παιχνίδι για τις φάσεις της σελήνης

 Η 4η αποστολή του Καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας ήταν μια σπαζοκεφαλιά.  Ναι μεν έχω πλαστικά στην καθημερινότητά μου που ήθελα από καιρό να αντικαταστήσω αλλά δεν μπορούσα να βρω τι να κάνω. Τελικά έκανα δυο κατασκευές (μεγάλη αναποφασιστικὀτητα στο τι να διαλέξω) . Αντικατέστησα το πλαστικό μπουκάλι του νερού με γυάλινο και έφτιαξα και ένα παιχνίδι με δυο πλαστικά ποτήρια από ντοματίνια που αγοράζω στο σούπερ μάρκετ.

πουά-μπουκάλι-εκπαιδευτικό-παιχνίδι

 Ας ξεκινήσουμε με την πρώτη αλλαγή το πουἀ μπουκάλι. Δεν πίνω νερὀ βρύσης. Εδώ και πολλά χρὀνια χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο. Οπότε ήταν επιτακτική ανάγκη και η αλλαγή του μπουκαλιού αλλά και η αγορά ενὀς φίλτρου για την βρύση.

γυἀλινο-πλαστικό-μπουκάλι

Εἰχα ένα ωραιότατο γυάλινο μπουκάλι απὀ ανθρακούχο νερὀ. Έβγαλα την ετικέτα με ζεστό νερὀ, υγρὀ πιάτων και συρματάκι που χρησιμοποιούμε για να τρίβουμε τα ταψιά και τις κατσαρόλες. Αλλά έτσι γυμνό ὀπως έμεινε καθόλου δεν μου ἀρεσε και εἰπα να του βάλω λίγο χρὠμα. Οπότε δείτε τι θα χρειαστείτε.

υλικά

Υλικά:
  • Ακρυλικά χρὠματα
  • Πινέλο
  • Μπατονέτες
  • Γυάλινο μπουκάλι
  • Χαρτοταινία
  • Πλαστικά καπάκια για τα χρώματα

 Ξεκίνησα με το να βάλω χαρτοταινία στις περιοχές που ήθελα να κάνω μια γραμμή, ένα σχέδιο που όπως θα δούμε δεν μου βγήκε ακριβώς αλλά δεν έχει καμία σημασία!

γυάλινο-μπουκάλι

 Έβαλα λίγο άσπρο χρώμα για να φτιάξω την γραμμή στο κάτω μέρος του μπουκαλιού.

άσπρο-ακρυλικό-χρώμα

 Διάλεξα δυο χρώματα μαύρο και μπλέ ανοιχτό και με την μπατονέτα ξεκίνησα να κάνω τα πουά.

μαύρο-μπλε-ακρυλικό-χρώμα


πουά-γυάλινο-μπουκάλι

Και έτοιμο το μπουκάλι!

πουά-γυάλινο-μπουκάλι

 Και συνεχίζουμε με την δεύτερη κατασκευή το εκπαιδευτικό παιχνίδι για τις φάσεις της σελήνης. Μπορείτε να δείτε ακριβείς οδηγίες και βίντεο στο happytotshelf.com.  Πραγματικά έχω αρκετά από αυτά τα ποτήρια που μοιάζουν με του καφέ και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Αυτή η ιδέα ήταν ὀτι έπρεπε!

εκπαιδευτικό-παιχνίδι

 Πριν ξεκινήσω την κατασκευή φρόντισα να αφαιρέσω με ασετόν ότι είχε πάνω το κύπελο οπὀτε εδὠ βλέπετε το πριν και το μετά.


πλαστικά-ποτήρια



υλικά


Υλικά:

  • 2 πλαστικά ποτήρια
  • Μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδὀρο
  • Κόλλα στικ ή χαρτοταινία
  • Ψαλίδι 
  • Χἀρακα
  • Μαύρο χαρτὀνι χειροτεχνίας και κίτρινο
 Αρχικά κόβουμε το μαύρο χαρτόνι. 'Επειτα έναν κύκλο από το κίτρινο χαρτὀνι. Κολλάμε τον κίτρινο κύκλο στο μαύρο χαρτὀνι και έπειτα το τοποθετούμε μέσα στο πρώτο ποτήρι.

μαύρο-χαρτόνι


Στη συνέχεια τοποθετούμε το ποτήρι με το μαὐρο χαρτὀνι μέσα στο 2ο ποτἠρι. Με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο ξεκινάμε να ζωγραφίζουμε τα υπόλοιπα φεγγάρια αφού θέσουμε ως αρχἠ το κίτρινο φεγγάρι.


εκπαιδευτικὀ-παιχνίδι



οι-φάσεις-της-σελήνης


Καλή επιτυχία ότι και να διαλέξετε.

Σημ: Οι φωτογραφίες έχουν διαφορετικό φως γιατί είναι τραβηγμένες σε διαφορετικές φάσεις της ημέρας.












1 σχόλιο:

  1. Μπράβο και για τις δύο ιδέες και μεγειά το φίλτρο! Αρχικά θα χαίρεσαι το νεράκι σου στο δροσερό και σούπερ μπουκάλι και κατά δεύτερο θα γλυτώσεις πολλά χρήματα και κουβάλημα! Το παιχνίδι με τα ποτήρια θα το δοκιμάσω άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή