Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Κουνελάκια με pom pom-Workshop για καλό σκοπό!

  Το προηγούμενο Σάββατο η Άννα έκανε ένα ακόμα κάλεσμα στην γνωστή κουζίνα ώστε να φτιάξουμε λαγουδάκια από πομ πομ για να δοθούν στην φιλόπτωχο αδελφὀτητα ''Περἰθαλψη'' στην Κατερἰνη για το πασχαλινό bazaar τους.

Αυτήν την φορά έγινε και το εξής παράδοξο να το πω; παράλογο και να κάνω ερώτηση στον εαυτό μου; αλλά εννοείται ευχάριστο. Κάπως μεταξύ μας ασυναίσθητα αποφασἰσαμε και ο μπουφές ως εκ θαύματος είχε περισσότερα αλμυρά απ᾽ ὀτι γλυκά. Βέβαια για κάποιον μυστήριο λόγο που δεν θυμάμαι (μάλλον θα μουν συγκεντρωμένη πάνω από κάποιο κουτάκι με αλμυρά) φωτογραφία του μπουφέ δεν υπάρχει.

  Η διαδικασία ήταν απλή στο να κατασκευαστεί το εξάρτημα που θα μας έδινε τα πολυπόθητα πομ πομ (φούντες) αλλά ήταν λίγο της υπομονής εώς ότου φτιαχτεί η πρώτη μπάλα από μαλλάκι γιατί λίγο τα γέλια,λίγο ο μπουφές λίγο τα λόγια του παπά που λέει και η παροιμία έφτανε  για να αποσυντονιστείς. Οπότε αν αποφασίσετε και εσείς να το επιχειρήσετε σπίτι σας διαβάζοντας όλες τις σχετικές οδηγίες στο ποστ της In my closet  να είστε σίγουροι ότι θα ᾽χετε καλή παρέα,υπομονή,πολλά μαλλάκια,μουσική ίσως και διάφορα φαγώσιμα και φυσικά καλή διάθεση.

  Πέρασα όμορφα,γέλασα πολύ,χάρηκα που γνώρισα τα δυο καινούργια κορίτσια την Λένα και την Ιωάννα γιατί είχαμε και καινούργιες αφίξεις βεβαίως βεβαίως, που είδα τα υπόλοιπα κορίτσια μιας και είχαμε λίγο καιρό να τα πούμε από κοντά,που κατάφερα να φτιάξω ένα λαγουδάκι με βοήθεια βέβαια από την Λίνα  και την Μαρία η οποία νομίζω κατέκτησε τον τίτλο του πομπομπαρασκευαστἠ(we love you Μαρία).

Όλες αυτἐς οι συναντήσεις στην τόσο φιλόξενη κουζίνα της Άννας μου θυμίζουν το πως μαζευόμασταν και εμείς στην κουζίνα του δικού μου σπιτιού. Η γιαγιά μου καθόταν στη ραπτομηχανή,η μαμά μου και η θεία μου πάντα ή κάτι θα μαγείρευαν ή θα καθάριζαν χόρτα που είχαν μαζέψει από την προηγούμενη μέρα και εγώ ή θα χάζευα την γιαγιά που γάζωνε γρήγορα ή  απλά περίμενα πότε θα ψήλωνα για να φτάνω και να κάθομαι κανονικά ᾽᾽όπως οι μεγάλοι᾽᾽ γύρω από το τραπέζι της δικής μας κουζίνας!


Wool for knitting




Time to create


Cutting pom pom


Pom pom




My bunny


Bunnies for good cause



Μέχρι την επόμενη συνάντηση καλές δημιουργίες!!


9 σχόλια:

  1. Υπέροχη ανταπόκριση! Παντα έτσι να περνάμε αν και μας ζόρισαν λίγο τα άκρως χειροποίητα pom poms (meandmamablog.wordpress.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Και με την ευκαιρία να πω ότι χάρηκα κι εγώ πολύ Αγγελική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια να ´μαστε καλά και να μαζευόμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω αυτή τη φορά, ούτε φωτογραφίες βγάλαμε από το μπουφέ, ούτε πολλές φωτογραφίες από τα κουναλάκια μας (εγω προσωπικά ξέχασα τη φωτογραφική μηχανή μου!) και πέσαμε με τα μούτρα στο φαί και τη χειροτεχνία! Λες να φταίει που είχαμε καιρό να μαζευτούμε?? χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαίρομαι που γνωρίζω άλλη μία κοπέλα από την περίφημη παρέα της Θεσσαλονίκης! Φτιάχνεται θαύματα και τα κουνελάκια σας υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ είναι πολύ όμορφα από δω!!!!! Χαίρομαι που σε βρήκα Poco Loco!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελένη το καρυδότσουφλο είναι τέλειο όνομα δεν ξέρεις τι μου έφερε στον νου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή