Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Το πεπόνι παγώνει και γίνεται γρανίτα.

   Αυτήν την εβδομάδα η 6η αποστολή του Καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας , έρχεται αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως από την In my closet . Μιας και έσφιξαν οι ζέστες για τα καλά, προτείνει να κάνουμε κάτι δροσιστικό κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και δεν μπορώ να μην συμφωνήσω περισσότερο μαζί της (θέλω να τελειώσει αυτό το καλοκαίρι ή έστω να έχει μια θερμοκρασία 26 βαθμούς το πολύ). Ζητάω πολλά ;

  Την προηγούμενη εβδομάδα , καθώς ήμουνα βέρυ βέρυ χολοσκασμένη ( Βασιλειάδου είδωλο), κοιτώντας τα στόρις στο ίνσταγκραμ , έπεσε το μάτι μου σε μια συνταγή για γρανίτα πεπόνι. Πεπόνι είχα, όρεξη και κέφι δεν είχα. Πολύ η ζέστη, πολύ το φοβερό ωράριο στην δουλειά, δεν είχα καμιά διάθεση. Και να που ήρθε, η ώρα να την φτιάξω . Η συνταγή είναι από την Γωγώ Δελογιάννη και θα την βρείτε εδώ αναλυτικά. Είναι πολύ απλή στην παρασκευή της απλά έχει μια αναμονή 4 ωρών , ώστε να καταφέρει να παγώσει.



γρανίτα-πεπόνι



Υλικά:

  • 1 πεπόνι κομμένο σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • μισή κούπα ζάχαρη
  • Μούλτι ή μπλέντερ

υλικά


  Κόβετε το πεπόνι σε κομμάτια, λιώνετε την ζάχαρη με το νερό σε ένα μπρίκι. Βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάτε ώσπου να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Έπειτα το βάζετε στην κατάψυξη, σε ένα μπωλ και περιμένετε, με αγωνία και λαχτάρα να κρυώσει. Φωνάζετε φίλους, γνωστούς και κάνετε γρανίτα πάρτυ. Αν είστε μερακλού/ής και θέλετε να πάνε τα φαρμάκια κάτω, προσθέτετε και κάποιο αλκοόλ.



Ακολουθούν κάποιες καλλιτεχνικές λήψεις της γρανίτας, καθότι μου άρεσαν όλες και δεν μπορούσα να διαλέξω. 



γρανίτα-πεπόνι



γρανίτα-πεπόνι



  Να δοκιμάσετε την συνταγή είναι φανταστική! Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα.








2 σχόλια: