Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Φτιάξε την δική σου ποδιά από ένα παλιό τζιν

   Η 7η αποστολή του Καλοκαιρινού μαραθώνιου δημιουργικότητας  έρχεται από την Serial Crafter Family . Φτιάξε κάτι από ένα παλιό σου τζιν. Πολύ ωραίο θέμα, άπειρες οι επιλογές. Μετά από πολύ χαζολόγημα, στο Pinterest, κατέληξα στο να κάνω μια ποδιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κουζίνα, ή για χειροτεχνίες. Το τζιν είναι υλικό αντοχής , οπότε ενδείκνυται και για τις δυο περιπτώσεις. Το αναλυτικό αρχικό ποστ θα το βρείτε εδώ.

  Δεν είναι περίπλοκο σαν πρότζεκτ, απλά χρειάζεται πολύ ξήλωμα, για να χρησιμοποιήσετε το παντελόνι και τα κομμάτια του .ποδιά-πάνω-μέροςποδιά


  Υλικά:
  • παλιό τζιν
  • ψαλίδι
  • ξηλωτήρι ή ψαλιδάκι με λεπτές άκρες
  • καρφίτσες
  • μεζούρα 
  • ραπτομηχανή
  • σίδερο
  • σαπουνάκι σημαδέματος
  • μια ποδιά για να χρησιμοποιηθεί ως πατρόν
    


υλικά

  Για να φτιάξετε το πάνω μέρος της ποδιάς, θα κόψετε ένα μπατζάκι από το παντελόνι τόσο όσο και το πάνω μέρος της. Εδώ θα χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν την ποδιά.μπατζάκι-παντελονιού   Θα κόψετε το μπατζάκι στην ραφή και έπειτα θα κόψετε ένα λοξό κομμάτι.


λοξό-κομμάτι


Θα φέρετε την κάτω πλευρά, από το μπατζάκι πάνω και θα καρφιτσώσετε, το λοξό κομμάτι στο πλάι. Θα γαζώσετε.

πάνω-μέρος-ποδιάς
   Για το λουρί του λαιμού, θα αφαιρέσετε την ζώνη του παντελονιού. ζώνη-παντελονιού


  Θα μετρήσετε πόσο θέλετε να είναι και θα το γαζώσετε. Θα ξηλώσετε, μια από τις πίσω τσέπες,
και θα την γαζώσετε, στην μέση του πάνω μέρους της ποδιάς.λουρί-λαιμού   Για το κάτω μέρος της ποδιάς, θα χρησιμοποιήσετε το μπροστά μέρος του παντελονιού. Θα αφαιρέσετε, το φερμουάρ και ότι χοντράδι υπάρχει από τις εσωτερικές ραφές. Θα ξηλώσετε το πίσω μέρος του παντελονιού, θα αφαιρέσετε τελείως τις ραφές και θα έχετε ουσιαστικά δυο καθαρά μπατζάκια. Θα τα τοποθετήσετε δεξιά και αριστερά στο μπροστινό μέρος του παντελονιού. Για τα λουριά της ποδιάς, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τις εσωτερικές ραφές του παντελονιού που αφαιρέσατε από το πίσω μέρος του παντελονιού. 

  Θα γαζώσετε όλα τα κομμάτια. Θα σιδερώνετε παράλληλα, για να ανοίξετε και να στρώσετε τις ραφές. 

  Επειδή στο τέλος, μου φαινόταν λίγο μονότονο όλο αυτό το γκρι, πρόσθεσα λίγο μπλε και κίτρινη κορδέλα στο πάνω μέρος της ποδιάς. Πλέον έχω μια καινούργια ποδιά για το εργαστήριο και πολύ χαίρομαι .  ποδιά
   Καλή επιτυχία και τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

   


2 σχόλια: